Maija Holma - valokuvaaja | Photographer

Näyttelyt / Exhibitions
Brevis lux - Hippolyte, Helsinki 2009

-

-

-

-

-

-
-
-

 

Näyttelyni aiheita ovat päivänvalo, keinovalo ja rakkaus. Osan tilasta valaisevat teosten takana olevat ja niitä valaisevat erilaiset seinälampetit, osa valosta tulee ikkunasta.

Olen kuvannut ystäviäni ja kollegoitani työskentelemässä, lepäämässä, ruokkimassa lapsiaan tai kirjoittamassa apuraha-anomusta. Kuvaan yleensä siellä minne elämä minut johdattaa, ja viime aikoina se on näköjään johdattanut minut ihmisten luo. Kokoamalla tämän kuvasarjan olen yrittänyt jäljittää sitä rakkautta, mitä ihmiset tuntevat työtään ja toisiaan kohtaan ja mitä itse tunnen heitä kohtaan.

Kun valokuvaaja tekee työtään, häneltä kysytään usein: Riittääkö valo? Yleensä se riittää; täytyy vain valottaa hieman kauemmin. Auringon laskettua sytytetään lamput. Haluan kiinnittää huomioni valon rajallisuuteen, että muistaisin antaa sille arvoa.

Työskentelyni on eräänlainen tulkinta elämästä jota elän. Kuvaan siellä missä muutenkin eri syistä kuljen, en etsiydy kuvauspaikoille tai järjestä itselleni aikaa kuvaamiseen. Olen kuvannut ”tahattomia kulttuurimaisemia,” rakennetun ympäristön ja luonnon kohtaamispaikkoja, ihmisen jättämiä jälkiä, koristeellisuutta, materian murenemista ja kauhtuneita tekstiilejä joilla ihminen verhoilee erilaiset asuinpaikkansa. Viime aikoina työskentely ryhmässä on tullut minulle tärkeäksi ja sen myötä olen alkanut kuvata myös ihmisiä. Kuvaan heitä siellä missä heitä tapaan, useimmiten työn ääressä tai kuljeskelemassa.

Brevis lux - kuvat / Brevis lux images »